Andrea Pirlo

Andrea Pirlo syntyi 19. toukokuuta 1979 Flero-nimisessä kaupungissa Italiassa. Hän pelasi viime kaudella jalkapalloa italialaisessa Juventuksessa ja edustaa myös Italian maajoukkuetta. Hän on tehnyt myös pitkän uran italialaisessa Milanissa, jossa hän pelasi vuodesta 2001 vuoteen 2011 asti.

Milan-joukkueessa hän on voittanut kaksi UEFA:n Mestarien liigan mestaruutta, kaksi UEFA:n Super Cup -turnauksen mestaruutta, kaksi Italian Serie A -mestaruutta, yhden FIFA:n jalkapallon seurajoukkueiden maailmanmestaruuden ja yhden Italian cup-mestaruuden. Juventuksessa hän on voittanut Italian korkeimman sarjatason mestaruuden neljä kertaa vuosien 2012–2015 välillä. Hän on ollut ehdolla monissa henkilökohtaisissa palkintokategorioissa ja menestynyt niissä hyvin. Hän on muun muassa tullut neljänneksi UEFA:n Euroopan paras pelaaja -äänestyksessä. Vuonna 2012 The Guardian -lehti valitsi hänet kahdeksanneksi parhaaksi jalkapalloilijaksi maailmassa ja vuonna 2013 Bloomberg-yhtiö arvosteli hänet Euroopan viidenneksi parhaaksi pelaajaksi.

Pirlo on edustanut Italian maajoukkuetta 115 kertaa ja on neljänneksi eniten esiintymisiä maajoukkueen paidassa tehnyt italialainen pelaaja. Vuoden 2004 kesäolympialaisissa hän oli Italian maajoukkueen kapteeni ja johdatti Italian kolmanneksi. Hän oli Italian yksi avainpelaajista, kun Italia voitti jalkapallon maailmanmestaruuskilpailut vuonna 2006. Vuonna 2012 hänet valittiin turnauksen tähtikentälliseen, kun Italia tuli toiseksi UEFA:n Euroopan-mestaruuskilpailuissa.

Pirlo on ollut naimisissa vuodesta 2001 lähtien Deborah Roversin kanssa ja heillä on kaksi lasta. Pirlo ja hänen vaimonsa erosivat vuonna 2014, kun Pirlon salasuhde toisen naisen kanssa tuli julki.