SJK

Seinäjokelainen jalkapalloseura Seinäjoen Jalkapallokerho, eli SJK, perustettiin vuonna 2007. Joukkue aloitti pelinsä kaudella 2008 Kakkosesta, josta nousi Ykköseen kaudeksi 2012. SJK siirtyi Veikkausliigaan 2014 ja on kuluvalla kaudella sarjataulukossa tällä hetkellä kolmantena. Joukkue voitti kevättalvella, ennen varsinaisen Veikkausliigan alkua, pelattavan Liigacupin vuonna 2014. Tällä hetkellä joukkueen päävalmentajana toimii Simo Valakari ja kapteenina pelaa Pavle Milosavljevic.

Joukkueen maaliennätystä pitää hallussaan Toni Lehtinen 36:lla maalilla. Lehtinen on pelannut SJK:ssa kaudesta 2012, jota ennen hänet on muun muassa valittu Veikkausliigan tulokaspelaajaksi kaudella 2004. Toisena joukkueen kaikkien aikojen eniten maaleja tehneiden pelaajien listalla on Mikael Muurimäki, joka lopetti jalkapallouransa vuonna 2011.

Seuran perustaminen

SJK perustettiin yhdistämällä kaksi edustusseuraa TP-Seinäjoki ja Sepsi-78. Joukkuieiden yhditymisestä oli keskusteltu vuosien varrella ja vuonna 2007 se vihdoin toteutettiin. TP-Seinäjoen ja Sepsis-78 ongelmana oli pelaajien vähyys, jonka joukkueiden yhdistyminen korjasi. Molemmat joukkueet luopuivat sarjapaikoistaan Kakkosessa ja sitten SJK haki paikkaa samaiselta sarjatasolta. Joukkue sai paikan ja aloitti pelihistoriansa Kakkosessa 2008.

Kotikenttä

SJK pelaa kotipelinsä mustissa asuissa Seinäjoen keskuskentällä. Kotikenttä tulee muuttumaan todennäköisesti kaudelle 2016, jolloin Seinäjoelle on valmistumassa uusi, Euroopan jalkapalloliiton kriteeritkin täyttävä jalkapalloareena. SJK:n uudella kotikentällä katsomokapasiteettia tuleekin olemaan huomattavasti enemmän, kuin keskuskentän 2000 katsomopaikkaa. Joukkue käyttää Helsingin Sonera Stadiumia kotikenttänään, kun se aloittaa ensimmäisenä seinäjokelaisena joukkueena Eurooppa-liigan pelit Islantilaista FH Hafnarfördurinia vastaan.