HIFK – Veikkausliigan uusin luopio

Finland football

Helsingin IFK tunnistetaan vielä toistaiseksi Jokerien verivihollisena ja Jere Karalahden ”omistaja”-seurana. Mutta vuonna 2014 Suomen urheilukartalle nousi toinen HIFK. Jalkapallon Veikkausliigaan noussut HIFK jaksaa ihastuttaa ja vihastuttaa. Miksi näin?

Menestyksekäs historia ja nopea nousu

Kaudella 2014 HIFK pelasi vielä Suomen 1. divisioonassa, eikä kukaan oikeastaan odottanut suuria joukkueelta, jossa pelasi enimmäkseen eilisen lupauksia ja HJK:n penkillä istumiseen kyllästyneitä junioreita. Joukkueen tähtipelaajan status menikin maailmalla kunniaa niittäneelle Lassi Hurskaiselle, joka tunnetaan viihdyttävistä temppuvideoistaan. Suomen jalkapallon pitkä historia muistaa HIFK:n erittäin hyvin. Organisaatiolta löytyy nimittäin peräti seitsemän Suomen mestaruutta ja seitsemän hopeasijoitusta. Ja mikä hienointa, kaudella 1971-72 HIFK pelasi jopa UEFA Cupin ensimmäisillä kierroksilla.

Näin ollen HIFK ei missään tapauksessa ole keltanokka Suomen jalkapalloilussa. Kaudella 2013 HIFK tahkosi vielä Suomen 2. divisioonassa. Seuraavalla kaudella noustiin kuitenkin Ykköseen ja heti seuraavana vuonna Veikkausliigaan. Tämä saavutus on jopa suomalaisessa jalkapalloilussa erittäin kunnioitettava temppu. Ja mikä hienointa, pääkaupungin herruudesta ei ole pelattu vuosikausiin ja HIFK nousu liigaan nostattaa varmasti jalkapallo kuumetta entistä korkeammalle.

Joukkue täynnä tunteita

Jalkapallo on tunteiden peli ja ylilyöntejä sattuu missä tahansa. HIFK:n kannattajat tunnistetaan Suomen jalkapallokulttuurin mittapuulla erittäin fanaattisena joukkona. Tämä positiivinen ilmiö saattaa joskus läikkyä yli myös huliganismin muodossa, mutta älkäämme tuomitko kirjaa sen kannen perusteella: HIFK tuo Suomen jalkapalloon tunnetta ja intohimoa. Toisin kuin Mixu Paatelainen.