Lionel Messi

Lionel Andrés Messi Cuccittini syntyi 24. kesäkuuta vuonna 1987 Argentiinassa. Hän pelaa ammatikseen jalkapalloa espanjalaisessa Barcelonassa ja on myös kapteeni Argentiinan maajoukkueessa.

Vain 21-vuotiaana hän oli jo ehdolla Kultainen pallo -palkinnon ja FIFA:n vuoden pelaaja -palkinnon saajaksi. Vuonna 2009 hän myös voitti molemmat palkinnot. Palkinnot yhdistettiin vuonna 2010 FIFA:n kultainen pallo -palkinnoksi. Messi voitti palkinnon vuosina 2010, 2011 ja 2012. Vuosina 2013 ja 2014 hän jäi toiseksi. Hän on ensimmäinen jalkapalloilija, joka on voittanut palkinnon neljä kertaa. Hän on myös ensimmäinen jalkapalloilija, joka on voittanut Euroopan Kultainen kenkä -palkinnon kolme kertaa.

24-vuotiaana hänestä tuli eniten maaleja tehnyt Barcelona-pelaaja. Syyskuussa vuonna 2014 hän teki 400. maalinsa ammattilaisuransa aikana. Marraskuussa vuonna 2014 hänestä tuli eniten maaleja tehnyt pelaaja Espanjan korkeimmalla sarjatasolla ja UEFA:n Mestarien liigassa. Barcelonan joukkueessa hän on voittanut seitsemän Espanjan korkeimman sarjatason mestaruutta, kolme Copa del Rey -turnauksen mestaruutta, kuusi Supercopa de España -turnauksen mestaruutta, neljä UEFA:n Mestarien liigan mestaruutta, kaksi UEFA Super Cup -turnauksen mestaruutta ja kaksi FIFA:n jalkapallon seurajoukkueiden maailmanmestaruutta.

Vuonna 2006 hänestä 19-vuotiaana tuli nuorin argentiinalainen, joka on pelannut ja tehnyt maalin FIFA:n jalkapallon maailmanmestaruuskisoissa. Vuonna 2008 hän voitti kultamitalin Kiinan järjestämissä kesäolympialaisissa. Vuoden 2014 jalkapallon maailmanmestaruuskisoissa hän johdatti Argentiinan loppuotteluun asti, mutta hävisivät mestaruuden Saksalle. Messi valittiin kuitenkin turnauksen parhaaksi pelaajaksi.