Padelin pelaajille

 

Padel on noussut nopeassa ajassa yhdeksi suosituimmista peleistä. Ihmekkös se, koska sen nopeatempoisuus ja haastavuus kiinnostaa.

Miten Padelia pelataan?

Padelia pelataan nelinpelinä. Nelinpeli luo myös mukavasti pelitapahtumasta sosiaalisen ja hyvällä tapaa kilpailuhenkisen. Padelissa yhdistyvät kaksi lajia; tennis ja squash. Padelia pelataan sekä sisätiloissa että ulkokentillä. Säännöt on helposti opittavissa netistä eri sivustoilta tai Youtubesta. Lisää tästä linkistä

Kenelle laji soveltuu?

Laji soveltuu melkein vauvasta vaariin. Hyvä ikä aloittaa padel voisi olla noin 7 vuoden ikäisenä ja lajia pystyy jatkamaan niin pitkälle kuin oma kunto sallii. Padelia voidaan pelata myös liikuntarajoitteisena. Omia ryhmiä on myös pyörätuolissa oleville. Pelattaessa padelia aiempi kokemus esimerkiksi tenniksestä ja mailan käytöstä saattavat hyödyttää. Padel ei ole niinkään voimalaji, vaan siinä pärjää monesti taktikoimalla ja pelisilmällä.

Missä padelia voi pelata?

Padel-halleja nousee tällä hetkellä Suomessa kuin sieniä sateella. Lähes jokaisesta pitäjästä löytyy mahdollisuus kokeilla padelia ja lähteä sitä harrastamaan. Harrastus maksaa keskimäärin noin 10€/h/osallistuja. Parissa tunnissa saa mukavat pelit aikaiseksi. Vuorot saavat monessa paikkaa varattua suoraan netistä. Katso axonprofil.fi.

Kentän mitat ovat 10 metriä x 20 metriä. Kenttää ympäröi 3 metriä korkeat aidat.

Tarvittavat pelivälineet

Pelivälineisiin kuuluu lyhytvartinen Padel-maila sekä pallot. Rennot vaatteet ovat sopiva vaatetus padeliin, esimerkiksi t-paita ja shortsit. Kentällä tulee käyttää sisäpeleihin soveltuvia kenkiä. Juomapullo ja hikipyyhe kannattaa myös pitää mukana. Tältä sivustolta löydät laadukkaita padel-mailoja