FF Jaro

Pietarsaarelainen jalkapalloseura Fotbollsföreningen Jaro, FF Jaro, perustettiin vuonna 1965. Se perustettiin Pietarsaarelaisten jalkapallofanien aloitteesta IF Drottin lakkautettua jalkapallotoimintansa. Oy JA-RO ab lupautui joukkueen sponsoriksi ja FF Jarosta tuli ensimmäinen pääsponsorinsa nimeä kantava jalkapallojoukkue.

FF Jaro pelaa kaudella 2015 neljättätoista perättäistä kauttaan Veikkausliigassa. Sen päävalmentajana toimii Alexei Jeremenko senior ja joukkueen kapteenina pelaa Jonas Emet. Kaudella 2014 joukkue oli Veikkausliigan kuudes. Se paransi sijoitustaan huomattavasti kausien 2011-2013 sijoituksista, jolloin se oli parhaimmillaan kymmenes. Tällä hetkellä joukkueen sijoitus sarjataulukossa on myöskin kymmenes, joten edelliskauden sijoitukseen pääsemiseksi on tehtävä vielä töitä.

Kotiareena ja joukkueen värit

Joukkue pelaa kotipelinsä Pietarsaaren 1971 käyttöön otetulla keskuskentällä. FF Jaron kotipelien asu on kokonaan punainen. Vierasotteluihinsa se vaihtaa päälleen harmaan asun. Vaikka joukkue ei olekaan niittänyt suurta menestystä, on se 90-luvulla saavuttanut Suomen-Cupin hopeaa kahteen kertaan ja kerran hopeaa Liigacupissa.

Pelin kulku kuluvalla kaudella

Kuluvalla kaudella FF Jaron sijoitus Veikkausliigan sarjataulukossa on, kuten mainittua, tällä hetkellä kymmenes. Joukkue on viimeviikkojen aikana pelannut ainakin tuomareiden näkemyksen mukaan likaista peliä, sillä jokkueen kaksi pelaajaa ovat saaneet punaiset kortit. Päävalmentaja Alexei Jeremenko senior odottaakin joukkueensa pelaajilta nyt erityistä varovaisuutta, jotta turhia pelikieltoja punaisten korttien muodossa ei enää tulisi. Vaikka joukkue onkin suoriutunut hyvin heikompia vastustajiaan vastaan, on sen myös opittava ottamaan oma tilansa vaikeampia vastuksia vastaan, jos se mielii parantaa asemiaan Veikkausliigassa.