Freddy Adu

Freddy Adu on yhdysvaltalainen jalkapalloilija, joka pelaa nykyisin Kuopion Palloseurassa Suomen Veikkausliigassa. Freddy Adu on entinen lapsitähti, joka pelasi ensimmäisen maaottelunsa Yhdysvaltain paidassa vain 16-vuotiaana. Miehen ura on täynnä värikkäitä vaiheita ja useita mediamylläköitä. Huippusuositulla jalkapalloilijalla on lähes 400 000 Twitter-seuraajaa ja kuopiolaisseuran kanssa tehdyn sopimuksen jälkeen seuran valmentaja kertoo saaneensa haastattelupyyntöjä kaikilta suurimmilta ulkomaalaisilta urheilumedioilta. Kyseessä on ehdottomasti Veikkausliigan nimekkäin hankinta; mihin tahansa Adu meneekin, media seuraa häntä tarkasti.

Historiaa

Ghanalaissyntyinen Adu on pelipaikaltaan hyökkääjä. Mies on tunnettu kyvyistään pelata myös laitalinkkinä kummallakin laidalla sekä hyökkäävänä keskikenttäpelaajana. Adu aloitti ammattilaisuransa jo 14-vuotiaana, tehden sopimuksen Major League Soccerin DC Unitedin kanssa ja onkin yksi Yhdysvaltojen historian nuorimmista ammattilaisurheilijoista. Heti debyyttikaudellaan Adun joukkue voitti mestaruuden ja mies pääsi osallistumaan MLS:n tähdistöotteluun. Vuonna 2007 Adu siirtyi pelaamaan Eurooppaan, hänet myytiin Portugalin liigaan 1,5 miljoonan euron siirtosummalla.

Siirto Kuopioon

Syitä Suomen Veikkausliigaan siirtymiseen on Adun mukaan useita. Omien sanojensa mukaan Adu haluaa oppia uudelleen rakastamaan jalkapalloa ja saada enemmän peliaikaa. Edellisessä seurassaan Serbian pääsarjan FK Jagondinassa Adu pääsi pelaamaan vain 13 minuuttia. Viimeisen kahden vuoden aikaan mies on pelannut vain reilut 100 minuuttia, joten nykyinen kunto jää toistaiseksi arveluiden varaan. Kukaan ei kuitenkaan voi kiistää Adun lahjakkuutta ja potentiaalia, ja KuPSin valmentaja Marko Rajamäki odottaa varmasti Adulta paljon.