Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo dos Santos Aveiro syntyi 5. helmikuuta vuonna 1985. Hän on portugalilainen ammattilaisjalkapalloilija, joka edustaa espanjalaista Real Madrid -joukkuetta. Hän on myös kapteenina Portugalin maajoukkueessa. Ammattilaisuransa aikana hän on myös edustanut joukkueita Sportin CP ja Manchester United.

22-vuotiaana hän oli ehdolla Kultainen pallo -palkinnon ja FIFA:n vuoden pelaaja -palkinnon saajaksi. Vuonna 2008 hän myös voitti molemmat palkinnot. Palkinnot yhdistettiin vuonna 2010 FIFA:n kultainen pallo -palkinnoksi, ja Ronaldo voitti palkinnon vuosina 2013 ja 2014. Vuosina 2011 ja 2012 hän jäi toiseksi. Hän on ensimmäinen portugalilainen jalkapalloilija, joka on voittanut palkinnon kolme kertaa. Hän on myös ensimmäinen, joka on voittanut Euroopan Kultainen kenkä -palkinnon neljä kertaa. Tammikuussa 2015 Portugalin jalkapalloliitto juhli 100-vuotispäivää ja nimitti Ronaldon kaikkien aikojen parhaimmaksi portugalilaiseksi jalkapalloilijaksi.

Manchester Unitedissa ja Real Madridissa hän on voittanut kolme Englannin Valioliigan mestaruutta, Espanjan La Liga -mestaruuden, FA Cup -mestaruuden, kaksi Englannin liigacupin mestaruutta, kaksi Copa del Rey -mestaruutta, FA Community Shield -turnauksen mestaruuden, yhden Supercopa de España -mestaruuden, kaksi UEFA:n Mestarien liigan mestaruutta, UEFA:n Super Cup -turnauksen mestaruuden ja kaksi FIFA:n jalkapallon seurajoukkueiden maailmanmestaruutta.

Vuonna 2003 18-vuotias Ronaldo edusti ensimmäisen kerran Portugalin maajoukkuetta. Hän on edustanut maajoukkuetta 120 kertaa ja yli 50 maalillaan kansainvälisissä peleissä hän on eniten maaleja tehnyt portugalilainen jalkapalloilija.