Zlatan Ibrahimovic

6165983-zlatan-ibrahimovic-of-fc-paris-saint-germain

Zlatan Ibrahimovic on kiistattomasti Ruotsin tunnetuin jalkapalloilija, ja häntä pidetäänkin ruotsalaisena kansallisbrändinä. Zlatan on valittu Ruotsin parhaaksi jalkapalloilijaksi ennätykselliset seitsemän kertaa, minkä lisäksi hän on ollut mukana voittamassa kolme Italian liigan mestaruutta ja on myös voittanut Serie A:n maalikuninkuuden. Nykyisin Zlatan edustaa ranskalaista Pari Saint-Germainia sekä Ruotsin A-maajoukkuetta.

Pelikenttien ulkopuolella Zlatan on tunnettu sutkautuksistaan. Usein media onkin ymmällään lausuntojen kanssa, eivätkä ihmiset tiedä onko kyse huumorista vai huippusuositun pelaajan jumaluuskompleksista. Zlatanilla on tapana kehua estottomasti itseään ja myös pröystäillä menestyksellään. Esimerkiksi kun mieheltä tiedusteltiin, onko hän hankkinut uuden auton, hän vastasi ostaneensa lentokoneen, koska autolla kulkeminen on hänelle liian hidasta. Ja kun Ruotsin maajoukkue tippui Brasiliassa järjestetyistä maailmanmestaruuskisoista, totesi Zlatan, että ilman häntä on kisoja turha edes katsoa.

Zlatan varttui Ruotsin Malmössä karuissa oloissa. Siirtolaisperhe eli köyhyydessä, jopa ruoasta oli pulaa ja kasvuympäristö oli ankara. Jalkapallon mies aloitti 10-vuotiaana FBK Balkanissa, seurassa, joka koostui suurimmaksi osaksi alueen siirtolaisista. Ruotsin pääsarjaan Zlatan nousi vuonna 1999 pelaten Malmön pääsarjajoukkueessa. Zlatanin kyvyt huomattiin nopeasti ja vuonna 2001 Ibrahimovic aloitti ammattilaisuransa hollantilaisessa Ajaxissa, joka maksoi siirrosta hurjat 7,8 miljoonaa euroa. Aluksi Zlatan sai vain vähän peliaikaa, mutta seuran valmentajan vaihduttua mies sai vakituisen pelipaikan joukkueen avauksessa. Tästä alkoi Zlatan Ibrahimovicin menestystarina, joka jatkuu vieläkin miehen ollessa 33-vuotias ja pelaten yhä huipputasolla.