Wayne Rooney

Wayne Mark Rooney syntyi 24. lokakuuta 1985 Liverpoolissa Englannissa. Hän pelaa ammatikseen jalkapalloa ja on kapteenina Manchester Unitedissa ja Englannin maajoukkueessa. Rooney tapasi nykyisen vaimonsa lukiossa ja kuuden vuoden seurustelun jälkeen he menivät naimisiin 12. kesäkuuta vuonna 2008. Heillä on kaksi poikalasta, joista ensimmäinen syntyi 2. marraskuuta vuonna 2009 ja jälkimmäinen 21. toukokuuta vuonna 2013.

9-vuotiaana Rooney liittyi Evertonin nuorisojoukkueeseen, ja vuonna 2002 hänen ollessaan 16-vuotias, hän teki ensiesiintymisensä ammattilaispelaajana samaisen seuran joukkueessa. Vuodesta 2004 hän on edustanut Manchester Unitedia ja voittanut lukuisia mestaruuksia. Rooney on voittanut viisi Englannin Valioliigan mestaruutta, kaksi Englannin liigacupin mestaruutta, yhden UEFA:n Mestarien liigan mestaruuden ja yhden FIFA:n seurajoukkueiden maailmanmestaruuden. Syyskuussa vuonna 2013 Rooney teki 200. maalin Manchester Unitedin pelipaidassa. Tällä hetkellä hänellä on 230 tehtyä maalia ja on kolmanneksi eniten maaleja tehnyt Manchester Unitedin pelaaja.

Rooney teki ensiesiintymisensä Englannin maajoukkueen riveissä jo 17-vuotiaana vuonna 2003. Hänestä tuli tuolloin nuorin Englannin maajoukkuetta edustanut pelaaja ja hän on myös nuorin pelaaja, joka on tehnyt maalin Englannin maajoukkueessa. Hän on edustanut maataan 105 kertaa ja tehnyt 48 maalia. Hän on jaetulla toisella sijalla eniten maaleja tehnyt Englannin maajoukkueen pelaaja. Yhdessä David Beckhamin kanssa hän on eniten punaisia kortteja saanut Englannin maajoukkueen pelaaja kahdella ulosajollaan.